Over de Alliantie

Nieuws

 • 15-12-2017

  De Alliantie en NEZZT realiseren in vijf maanden 110 woningen voor starters in Amsterdam Nieuw-West

  In minder dan een half jaar tijd realiseerden woningcorporatie de Alliantie en het nieuwe flexibele woonconcept NEZZT 110 sociale huurwoningen aan de Louwesweg voor statushouders en andere jonge starters op de Amsterdamse woningmarkt.

  Lees meer
 • 13-12-2017

  Bouw GoedHuurwoningen Zandpoort Almere officieel van start

  De bouw van 58 GoedHuurwoningen in Zandpoort in Almere Poort is dinsdag 12 december op een wel heel bijzondere manier gestart. Wethouder Tjeerd Herrema vulde samen met Eddo Rats, directeur van woningcorporatie de Alliantie en Antje de Groot directeur van Trebbe een tijdcapsule met hun persoonlijke wensen voor deze nieuwe wijk. Aansluitend begroeven zij de tijdcapsule in de kruipruimte van één van de woningen.

  Lees meer
 • 13-12-2017

  Wijk ‘De Zuid’ in Huizen: klaar voor de toekomst

  2017 was voor de wijk De Zuid in Huizen een jaar waarin busjes van aannemers, woningen in de steigers, afgesloten straten, bouwhekken, bouwborden en werklieden in de wijk het straatbeeld bepaalden. Er werd gebouwd en gewerkt aan de toekomst: het maken van nieuwe zelfstandige sociale huurwoningen in een oude school en het energiezuinig en comfortabel maken van bestaande woningen. Het resultaat: 27 nieuwe woningen voor de Alliantie in de tot woongebouw getransformeerde Wijngaardschool en 135 woningen van de Alliantie energetisch verbeterd.

  Lees meer
 • 11-12-2017

  Meer huurwoningen voor kleine huishoudens en extra woonmogelijkheden voor jongeren in Eemnes

  De gemeente Eemnes, woningcorporatie de Alliantie en huurdersvertegenwoordiging HBVAA hebben woensdag 6 december een prestatieovereenkomst ondertekend. Deze overeenkomst bevat afspraken over de toekomst van de (sociale) huurwoningvoorraad in Eemnes.

  Lees meer
 • 11-12-2017

  Het sneeuwt en vriest weer, bent u daar op voorbereid?

  Vier tips met sneeuw en vorst.

  Lees meer
 • 06-12-2017

  De Alliantie biedt 654 huishoudens in Amsterdam een nieuwe betaalbare woning

  Het bouwen van nieuwe sociale huurwoningen is een manier om meer mensen aan een betaalbare woning te helpen. Hoewel de vraag naar woningen nog steeds heel groot is, zijn wij trots op het feit dat wij dit jaar 654 huishoudens aan een betaalbare nieuwe woning kunnen helpen.

  Lees meer
 • 06-12-2017

  Meer sociale huurwoningen in 2018

  In 2018 zorgen corporaties Omnia Wonen, de Alliantie en Portaal in Amersfoort voor meer sociale huurwoningen. Daarnaast komt er meer aandacht voor goedkope sociale huurwoningen. Dit is afgesproken in de Prestatieafspraken 2018.

  Lees meer
 • 06-12-2017

  Meer sociale huurwoningen in Soest

  De komende vijf jaar groeit het aantal sociale huurwoningen in de gemeente Soest met ruim 200. Die zijn vooral bedoeld voor de mensen met de laagste inkomens en ouderen. Woningcorporaties Portaal en de Alliantie zetten in op kwalitatief goede, kleinere en betaalbare woningen. Dit is afgesproken in de prestatieafspraken voor 2018 en verder tussen gemeente, woningcorporaties en hun huurdersorganisaties.

  Lees meer