Over de Alliantie

Nieuws

 • 16-03-2018

  Dorpsplein Achterveld heet nu C.M. de Vorplein

  Met een druk op de knop onthulden de kleinkinderen van familie De Vor afgelopen donderdag het C.M. de Vorplein, vernoemd naar hun overgrootvader. Vlak daarvoor opende wethouder Jan Overweg, door samen met Monique Brewster (Woningstichting Leusden) en Jan van Barneveld (De Alliantie) een lint door te knippen, het nieuwe dorpsplein in Achterveld.

  Lees meer
 • 16-03-2018

  Nieuwe toekomst voor de Bachweg

  De sloop van de Bachweg in Amersfoort is in volle gang. Gezinnen vonden hier hun thuis en in deze flats zijn kinderen geboren, er is getrouwd en er zijn mensen gestorven. De bewoners hebben hier herinneringen geschreven en voor hen was dit hun veilige en warme thuis.
  Nu begint de Bachweg aan een nieuw hoofdstuk. Op deze plek beginnen straks gezinnen aan hun eigen toekomst en schrijven ook zij hun eigen geschiedenis.

  Lees meer
 • 12-03-2018

  Verkiezingsdebat Amersfoortse woningcorporaties groot succes!

  Samen met Amersfoortkiest.nl organiseerden de Amersfoortse corporaties op 7 maart een Woondebat over volkshuisvesting.

  Lees meer
 • 07-03-2018

  Veel belangstelling voor de wooncoach van de Alliantie van huurders én maatschappelijke organisaties.

  “Het succes was verwacht, maar de belangstelling van de huurders en maatschappelijke organisaties is boven verwachting”, aldus Manon van der Veer, wooncoach van de Alliantie.

  De Alliantie werkt samen met de gemeente Huizen aan prettig en veilig wonen in Huizen. De wooncoach bespreekt de huidige woonsituatie, woonwensen en verhuismogelijkheden. De inzet van de wooncoaches in Huizen is zo succesvol gebleken, dat nu ook andere buurten in aanmerking komen. Circa 170 huurders van de Alliantie, van 65 jaar en ouder, wonend in een eengezinswoning, krijgen nu de mogelijkheid met een wooncoach hun wensen en zorgen te bespreken.

  Lees meer
 • 02-03-2018

  Woningcorporaties organiseren verkiezingsdebat over wonen

  De woningcorporaties Omnia Wonen, de Alliantie en Portaal staan in de startblokken om ook de volgende gemeenteraad en het nieuwe college van B&W te ondersteunen in hun woonbeleid. Om dat goed te kunnen doen dient de politiek fundamentele keuzes te maken over het gebruik van de schaarse ruimte en middelen. Om die keuzes helder te krijgen organiseren de drie corporaties samen met Amersfoortkiest.nl op woensdagavond 7 maart een verkiezingsdebat over wonen.

  Lees meer
 • 01-03-2018

  Drukte bij klantenservice

  Momenteel is het erg druk bij de klantenservice.

  Lees meer
 • 01-03-2018

  De Alliantie gebruikt alle inkomsten uit verhuur

  Volgens de Woonbond maken woningcorporaties forse winst op de verhuur van huizen. De Alliantie herkent het beeld dat de Woonbond schetst niet en vindt het jammer dat huurders daardoor op het verkeerde been kunnen worden gezet. Dat is in niemands belang.

  Lees meer
 • 26-02-2018

  Corderius-leerlingen toveren muur aan Den Wijnbergh om tot kunstwerk

  Vorige week is de betonnen muur aan Den Wijnbergh in de Ganskuijl in Amersfoort getransformeerd tot een waar kunstwerk.

  Lees meer